Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie we wtorek 14 lipca o godzinie 17:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
17:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
17:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
17:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.
Co to jest terroir? - nie wahajcie się zadać mu tego pytania podczas spotkania!

Katarzyna Obroślak
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Lista składników
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników w które prosimy się zaopatrzyć i sprzętów niezbędnych do gotowania.
Ziemniaki ugotuj co najmniej 2 godziny przed startem, tak by zdążyły wystygnąć.
Dziękujemy :)

Składnik na gnocchi:
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 500 g ugotowanych, tłuczonych ziemniaków (ziemniaki muszą być ugotowane i wystudzone, przed spotkaniem online)
Składniki na danie:
  • panchetta (lub boczek wędzony) 70 g
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mały kieliszek koniaku/rumu/ whisky (opcjonalnie)
  • mały pęczek świeżej pietruszki
  • parmezan 40 g lub innego twardego sera (Grana Padano, Pecorino Romano itp.)
  • 1 puszka (400 g) pomidorów pelati krojonych
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki mielonego pieprz


Gnocchi all'Amatriciana

Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
Składniki :
  • 1 duże lub 2 małe jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 175 g serka Mascarpone
  • 2 filiżanki espresso (lub innej kawy: 100 ml)
  • 50 g biszkoptów (najlepiej podłużnych, Savoiardi/Ladyfingers)
  • 1 łyżka likieru Amaretto lub Baileys (opcjonalnie)
  • kakao do posypania
Tiramisu
Sprzęt:
  • 3 miski
  • trzepaczka
  • szklane naczynie lub miska na Tiramisu
Dodatkowe atrakcje
Kalambury
Zorganizujemy wszystkim dobrze znaną grę towarzyską - kalambury.
W trakcie gotowania będziecie odgadywać hasła. Kto pierwszy, ten lepszy!

Czego potrzebujemy?
Tylko Waszej energii i zaangażowania :)

Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj