Przygotuj marynatę z kaczki: zmieszaj sól, pieprz, sos Worcestershire, miód i oliwę z oliwek. Następnie rozprowadź marynatę na kaczkę i pozostaw na 15 minut.
Krok 2
Przygotuj sos z kaczki: wlej wino, grenadinę, sos balsamiczny i cukier do rondla. Wymieszaj wszystko razem i gotuj przez minutę.
Krok 3
Pokrój gruszkę na duże kawałki. Roztop masło na patelni, dodaj imbir, cukier, posiekaną gruszkę i gotuj przez 2-3 minuty. Następnie odłóż na bok, do wystudzenia.
Krok 4
Natnij skórkę kaczki i połóż ją na suchej patelni, skórą do dołu. Poczekaj, aż zmieni kolor na złoty, a następnie odwróć i smaż tak samo drugą stronę.
Krok 5
Wlej na patelnię z kaczką sos teriyaki, demi glace, słodki sos chili i dopraw pieprzem. Następnie dodaj trochę wody i zagotuj.
Krok 6
Ułóż sałatę, orzechy, kawałki gorgonzoli, plasterki gruszki i piersi z kaczki na talerzu. Wlej cały sos z kaczki i sos do wina. Udekoruj kiełkami.