Philips Online Cooking Party !
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w poniedziałek 20 grudnia o godzinie 15:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
15:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
15:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
15:30 Gotowi? Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
03
16.50 - 17.00 Zakończenie!
Podziękowania i wspólne dzielenie się wrażeniami.
06
Lista składników
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, w które Cię zaopatrzymy oraz listę sprzętów niezbędnych do gotowania, które prosimy przygotować sobie przed eventem.

Dziękujemy :)

Prosimy mieć na uwadze, że przygotowywane przez nas dania zawierają następujące alergeny: mleko, jajka, gluten
Składniki sosu Napoletana:
  • cebula 52 g
  • całe pomidory z puszki 100 g
  • sól i cukier do smaku
Składniki na ciasto do pierożków:
  • 1 jajko
  • mąka semolina
  • zwykła mąka pszenna
  • ugotowany i zblendowany szpinak

Farsz do pierożków otrzymają już Państwo gotowy.



Szpinakowe ravioli z ragout i sosem pomidorowym
Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
  • wałek
Składniki :
  • mleko
  • cukier
  • żelatyna
  • wanillia
  • śmietana min. 30%
  • Owocowe coulis
  • cukier puder
Panna Cotta
Sprzęt:
  • mały garnek
  • trzepaczka
  • miska
  • nóż i deska
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.