Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, dostarczymy nasze produkty pod Państwa drzwi we wtorek między godziną 10 a 15, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w środę 13 maja o godzinie 18:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.
Co to jest terroir? - nie wahajcie się zadać mu tego pytania podczas spotkania!

Katarzyna Obroślak
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Ziemniaki prosimy ugotuj conajmniej 2 godziny przed startem, tak by zdążyły wystygnąć. Dziękujemy :)

Składnik na gnocchi:
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 500g ugotowanych, tłuczonych ziemniaków (ziemniaki muszą być ugotowane i wystudzone, przed spotkaniem online
Składniki na sos:
  • sól 10 g
  • panchetta 70 g
  • oliwa z oliwek 20 g
  • koniak 20 ml (opcjonalnie)
  • sól morska 4 g
  • pieprz 2 g
  • świeża pietruszka 4 g
  • parmezan 40 g
Składniki na bulion warzywny (100 ml )
  • 1 mała marchewka
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 liść laurowy


Gnocchi all'Amatriciana (2 porcje)

Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
Składniki :
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 175 g serka Mascarpone
  • 2 filiżanki espresso (lub innej kawy: 100 ml)
  • 50 g biszkoptów (najlepiej podłużnych, Savoiardi/Ladyfingers)
  • 1 łyżka likieru Amaretto lub Baileys (opcjonalnie)
  • kakao do posypania
Tiramisu (2 porcje)
Sprzęt:
  • 3 miski
  • trzepaczka
  • szklane naczynie lub miska na Tiramisu
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj