Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, dostarczymy nasze produkty pod Państwa drzwi we wtorek między godziną 10 a 15, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w środę 13 maja o godzinie 18:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.
Co to jest terroir? - nie wahajcie się zadać mu tego pytania podczas spotkania!

Katarzyna Obroślak
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Ziemniaki prosimy ugotuj conajmniej 2 godziny przed startem, tak by zdążyły wystygnąć. Dziękujemy :)

Składniki na purée ziemniaczane
  • obrane i pokrojone ziemniaki 180 g
  • pełnotłuste mleko 15 ml
  • śmietana 30-36% 7,5 ml
  • masło 20 g
  • sól, piepr
Składniki na sos z czerwonego wina
  • czerwone wino (wytrawne) 100 ml
  • czerwona cebula 75 g
  • masło 60 g
  • 1 gałązka tymianku
  • sól, pieprz
  • cukier
Składniki na danie
  • polędwica wołowa 375 g
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • mała łyżka masła
  • sól
  • oliwa z oliwek


Stek wołowy w sosie z czerwonego wina (2 porcje)
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • mały garnek (1-2 l)
  • patelnia (gruba do steków)
  • tongi - szczypce kuchenne
  • łyżki kuchenne
  • tłuczek do ziemniaków/ widelec
  • sitko do przecierania purée
Składniki :
  • gorzka czekolada 80 g
  • masło 80 g
  • mąka pszenna 20 g
  • cukier 40 g
  • 2 jajka
  • masło do wysmarowania foremek
  • mąka do obsypania foremek (można też użyć kakao)
  • lody (gotowe)
  • owoce sezonowe do dekoracji
Lava Cake
Sprzęt:
  • foremka do fondanta lub kokilka
  • robot kuchenny albo:
  • duża miska (ok.4l)
  • szpatuła kuchenna
  • rózga
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj