FUN COOKING FIRM: Dell i Intel!

Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, przygotuj wszystkie produkty - listę składników znajdziesz poniżej. Teraz wystarczy nastawić się na fantastyczną zabawę!


Czekamy na Ciebie w piątek 23 października o godzinie 18:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Kurier dostarczy paczki z produktami pod Wasze drzwi, pomiędzy 4 a 6 rano w piątek 23 października.
Prosimy o włożenie produktów spożywczych do lodówki.
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestnicy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji, jak to zrobić, znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, ułatwi nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->

Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.
Co to jest terroir? - nie wahajcie się zadać mu tego pytania podczas spotkania!

Katarzyna Obroślak
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Lista składników na 2 porcje
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób! Wszystkie składniki otrzymacie już odmierzone - nie musicie kupować dodatkowych. :)


Prosimy się zaopatrzyć we własnym zakresie o niezbędny sprzęt do gotowania,
listę znajdziecie poniżej.



Składniki na purée ziemniaczane
  • obrane i pokrojone ziemniaki 300 g
  • masło 50 g
  • sól
  • pieprz

Składniki na danie
  • polędwica wołowa 300 g
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • olej słonecznikowy 40 ml
Składniki na sos z czerwonego wina

  • czerwone wino (wytrawne) 200 ml
  • sos demi-glace 60 ml
  • czerwona cebula 150 g
  • masło 40 g
  • sól
  • pieprz

Stek wołowy w sosie z czerwonego wina
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • miska
  • patelnia
  • garnek
  • praska lub tłuczek do ziemniaków
Składniki :
  • gorzka czekolada 60 g
  • masło 60 g
  • mąka pszenna 15 g
  • cukier 40 g
  • 1 jajko
  • masło do wysmarowania foremek
  • mąka do obsypania foremek (można też użyć kakao)
  • śmietana kremówka 36% 200 g
Lava Cake
Sprzęt:
  • 2 kokilki
  • robot kuchenny albo:
  • duża miska (ok.4l)
  • mała miska do kąpieli wodnej/parowej
  • szpatuła kuchenna
  • rózga kuchenna
  • piekarnik
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj
Partnerzy CulinaryON Warsaw: