Warsztaty kulinarne online
Nethone Masterchef!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, dostarczymy nasze produkty pod Państwa drzwi w środę między godziną 01:30 a 6:00, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w środę 8 lipca o godzinie 18:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.
Co to jest terroir? - nie wahajcie się zadać mu tego pytania podczas spotkania!

Katarzyna Obroślak
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Ryż prosimy namoczyć w letniej wodzie minimum pół godziny przed spotkaniem. Prosimy również o włożenie śmietany do lodówki i przygotowanie lodu w kostkach.
Dziękujemy :)

Danie główne (opcja vege i mięsna)
Składniki na sos
  • cukier palmowy 50 g
  • pasta z Tamaryndowca 2 łyżki
  • sos sojowy 4 łyżki
  • woda 6 łyżek
Składniki na danie
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • tofu 180 gramów (kostka)
  • grzyby Shiitake 20 g
  • 2 jajka
  • dymka ze szczypiorem 1 sztuka
  • kiełki fasoli 100 g
  • suchy makaron ryżowy 250 g
  • orzeszki ziemne 50 g
  • płatki chilli 1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia


Pad Thai Vege (2 porcje)
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • łopatka
  • patelnia
  • garnki: mały 1-2 l
  • tongi - szczypce kuchenne
  • łyżki stołowe
Składniki na sos:
  • cukier palmowy 50 g
  • pasta z Tamaryndowca 2 łyżki
  • sos rybny 3 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • woda 6 łyżek

Składniki na danie:
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • kiełki fasoli 100 g
  • płatki chilli 1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • orzeszki ziemne 50 g
  • suchy makaron ryżowy 250 g
  • cebula dymka ze szczypiorem 1 sztuka
  • pierś z kurczaka 200 g
  • suszone krewetki 1 łyżka


Pad Thai z kurczakiem (2 porcje)
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • łopatka
  • patelnia
  • garnki: mały 1-2 l
  • tongi - szczypce kuchenne
  • łyżki stołowe
Deser
Składniki na ryż:
  • klejący ryż 150 g
  • woda 200 ml
  • mleko kokosowe 80 ml
  • sezam do dekoracji
  • świeże mango
Składniki na bitą śmietanę:
  • śmietanka 36% 300 ml

Mango Sticky Rice
Sprzęt:
  • garnek 1 - 2 l
  • 2 miski
  • deska do krojenia
  • nóż
  • trzepaczka (rózga)
  • łyżki stołowe
  • łopatka
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj