Christmas online
Nethone Party!
WWitamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!


Czekamy na Ciebie w czwartek 17 grudnia o godzinie 18:00
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi lub któe musicie zakupić przed eventem oraz sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Grzyby prosimy namoczyć w letniej wodzie minimum godzinę przed spotkaniem.
Dziękujemy :)

Danie główne
Składniki na ciasto:
  • 200 g mąki
  • 90 ml ciepłej wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 30 g masła / 35 ml oleju

Składniki na farsz:
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 30 g suszonych borowików
  • 50 g marchwi
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 100 ml oleju lnianego
  • 25 ml oleju rzepakowego
  • sól, pieprz


Pierogi z kapustą i grzybami
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • miska
  • garnek 2-4 l
  • wałek
  • łyżki stołowe
  • ring
Deser
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj
Składniki na struclę:
  • 500-550 g mąki
  • 15 g świeżych drożdży
  • 2/3 szklanki cukru
  • 220 ml mleka
  • 2 jajka
  • 60 g masła
  • 1 jajko do posmarowania ciasta
Składniki na masę makową:
  • 150 g mielonego maku (jeśli kupujesz, pamiętaj aby go namoczyć!)
  • 100 g siekanej szarej renety (lub innego rodzaju jabłek)
  • 60 g cukru brązowego
  • 30 g rodzynkek lub sułtanków
  • 30 g orzechów włoskich, posiekanych
  • 1 łyżka miodu gryczanego
  • 1 aromat migdałowy
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka masła, w temperaturze pokojowej
  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 białka

Nieziemski makowiec
Sprzęt:
  • garnek 1 - 2 l
  • 2 miski
  • deska do krojenia
  • nóż
  • trzepaczka (rózga)
  • łyżki stołowe
  • łopatka
  • wałek
Dodatkowe atrakcje
"Jaka to melodia?"
Zorganizujemy wszystkim dobrze znaną grę towarzyską - "Jaka to melodia".
W trakcie gotowania będziecie odgadywać hasła. Kto pierwszy, ten lepszy!

Czego potrzebujemy?

Prosimy o przygotowanie swojego telefonu komórkowego, podczas warsztatów wyświetlimy na ekranie QR kod, który przekieruje Was do naszej aplikacji. Pomoże ona nam w grze. :)