Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w czwartek 10 grudnia o godzinie 18:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.
Co to jest terroir? - nie wahajcie się zadać mu tego pytania podczas spotkania!

Magdalena Potrykus
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Ziemniaki prosimy ugotuj conajmniej 2 godziny przed startem, tak by zdążyły wystygnąć. Dziękujemy :)

Składniki na gnocchi:
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 500g ugotowanych, tłuczonych ziemniaków (ziemniaki muszą być ugotowane i wystudzone, przed spotkaniem online)
Składniki na sos:
  • 40 g oliwek Kalamata
  • 40 g suszonych pomidorów
  • 1 mały kieliszek koniaku/rumu/ whisky (opcjonalnie)
  • mały pęczek świeżej pietruszki
  • 40 g Parmezanu, lub innego twardego sera (Grana Padano, Pecorino Romano itp.)
  • 1 puszka (400 g) pomidorów pelati krojonych
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu


Gnocchi all'Amatriciana VEGE

Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
Składniki :
  • Herbatniki Digestive 150 g
  • roztopione niesolone masło 60 g
  • 1 jajko
  • twarożek naturalny 350 g
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • cukier 60 g
  • wyciśnięty sok z połówki cytryny
  • truskawki 60
Sernik w amerykańskim stylu
Sprzęt:
  • miska
  • trzepaczka
  • ring (foremki jednorazowe)
  • piekarnik
  • blender
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj