Christmas online
Nethone Party!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!


Czekamy na Ciebie w czwartek 17 grudnia o godzinie 14.30
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
14:30 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
14:35 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
15:00 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Grzyby prosimy namoczyć w letniej wodzie minimum godzinę przed spotkaniem, a mak zalać gorącą wodą i odstawić
na 20 minut.

Dziękujemy :)

Danie główne
Składniki na ciasto:
  • 200 g mąki
  • 90 ml ciepłej wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 30 g masła

Składniki na farsz:
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 30 g suszonych borowików
  • 50 g marchwi
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 100 ml oleju lnianego
  • 25 ml oleju rzepakowego
  • sól, pieprz


Barszcz z uszkami grzybowymi
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • miska
  • garnek 2-4 l
  • wałek
  • łyżki stołowe
  • ring
Deser
Składniki na struclę:
  • 500-550 g mąki
  • 15 g świeżych drożdży
  • 2/3 szklanki cukru
  • 220 ml mleka
  • 2 jajka
  • 60 g masła
  • 1jajko do posmarowania ciasta
Składniki na masę makową:
  • 150g mielonego maku
  • 100g siekanej szarej renety (lub innego rodzaju jabłek)
  • 60g cukru brązowego
  • 30 g rodzynkek lub sułtanków
  • 30 g orzechów włoskich, posiekanych
  • 1 łyżka miodu gryczanego
  • 1 aromat migdałowy
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka masła, w temperaturze pokojowej
  • 30g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 białka

Świąteczny piernik z lodami imbirowymi
Sprzęt:
  • garnek 1 - 2 l
  • 2 miski
  • deska do krojenia
  • nóż
  • trzepaczka (rózga)
  • łyżki stołowe
  • łopatka
  • wałek
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj