Drodzy Goście,
Już 1 i 2 lipca widzimy się online na konferencji
RetailTec Congress i Forum Nowoczesnej Produkcji. IndustryTech.
Nasza niezawodna ekipa poprowadzi Was przez magiczne triki w grillowniu, bo sezon wyjątkowo nam sprzyja. Mamy nadzieję, że przy kolejnej edycji będziemy mogli ugościć Was w naszym studiu na żywo! Więcej informacji i lista składników poniżej.
Poznaj prowadzących warsztat kulinarny CulinaryON!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.

Katarzyna Obroślak
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przegląd pozycji grillowych
Jakie części, jakich mięs nadają się do grillowania, jak przygotować rybę na grilla, a jak drób? Czy marynaty i dipy są ważnym elementem na grillowej uczcie?
Jak odkryć dania grillowe na nowo?
Nauczymy się...
Jak uczynić z grilla wyjątkowy posiłek.
Wspólnie przygotujemy 3 dipy: Chutney, Tzatziki i Adżika, oraz 3 marynaty: Chimichurri, Teryiaki i Zatar z oliwą.
To będzie wyjątkowe spotkanie!
Lista składników
Sosy
Mango Chutney
  • Mango - 1 duże (ok. 700 g)
  • Kardamon - 1 łyżeczka
  • 2 ząbki czosnku
  • Pół czerwonej papryczki chili
  • Ocet z białego wina - 100 ml
  • Cukier - 100 g
  • Kminek - 1 łyżeczka
  • Nasiona kolendry - 1 łyżeczka
  • Chili w proszku - 1/2 łyżeczki
  • Nasiona czarnuszki - 1 łyżeczka
  • Kawałek imbiru - 2 cm
  • Sól
  • Pieprz
Tzatziki
  • Ogórek
  • Jogurt grecki - 300 ml
  • Czosnek - 1 duży ząbek
  • 3 gałązki świeżej mięty
  • Sól
  • Pieprz
Chimichurri
  • Pęczek pietruszki
  • Czosnek - 1 duży ząbek
  • Oliwa z oliwek - 100 ml
  • Oregano - 1 łyżka
  • Płatki jalapeño - 1 łyżka
  • Ocet z czerwonego wina - ok. 50 ml
  • Sól wędzona - 1 łyżeczka
  • Pół czerwonej ostrej papryczki
  • Sól
  • Pieprz
.
Marynaty
Zaatar
  • Kumin - 1 łyżeczka
  • Tymianek - 1 łyżka
  • Nasiona sezamu - 3 łyżki
  • Koper włoski - 1 łyżeczka
  • Suszone oregano - 1 łyżeczka
Teriyaki
  • Imbir ok. 2 cm
  • Limonka - 1 sztuka
  • Syrop cukrowy 1:1 - 100 ml
  • Sos sojowy - 5 łyżek
  • Olej sezamowy - 1 łyżeczka
  • Sól
  • Pieprz
Adjika
  • Ostra czerwona papryczka
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Nasiona Kolendry - 2 łyżeczki
  • Koperek - 1 łyżeczka
  • Kozieradka - 1 łyżeczka
  • Orzechy włoskie - 100 g
  • 3 czerwone papryki
  • Sól
  • Pieprz
.
Dowiedz się więcej o nas
W naszym studiu wszystko jest możliwe. Organizujemy szereg aktywności dla firm, ale też imprezy prywatne, okolicznościowe, wyjątkowe imprezy dla dzieci, a także konferencje i szkolenia.
Lider na rynku imprez integracyjnych w Europie i Azji
PaintON
sztuka kreatywności
CulinaryON
sztuka gotowania
WineON
sztuka celebracji
Każdego dnia dokładamy wszelkich starań, aby spełniać marzenia naszych klientów
Poznaj nasz świat
CULINARYON
Założona w 2012 r. sieć rozrywki kulinarnej CULINARYON organizuje jedyne w swoim rodzaju, najwyższej klasy imprezy kulinarne, które łączą w sobie maksymalizację zaangażowania poprzez praktyczne doświadczenia




PAINTON
Rozrywka artystyczna wzbogacona ofertą kulinarną, angażująca "wszystkie ręce na pokład" podczas zajęć i zabawy z artystą malarzem. Idea wprowadzona na rynek w kwietniu 2019 r. Jest idealnym doświadczeniem uzupełniającym portfolio produktów EPIC.




WINEON
Innowacyjne doświadczenie, wprowadzone na rynek w 2019 r., łączące szlachetny świat wina z dreszczem Las Vegas. Zapraszamy do ekskluzywnej gry w kasyno i degustacji alkoholi premium

Nasze Studio
Galeria ETHOS: Plac Trzech Krzyży 10/14
«Culinaryon»
Plac Trzech Krzyży 10/14, 00-507
Warszawa Polska

Codziennie od 10:00 do 22:00
Kontakty
+48226022000

welcome@culinaryon.pl