FUN COOKING PARTY!

Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, przygotuj wszystkie produkty - listę składników znajdziesz poniżej.
Teraz wystarczy nastawić się na fantastyczną zabawę!



Czekamy na Ciebie w piątek 18 grudnia o godzinie 18:30
Days
Hours
Minutes
Seconds
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:30 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:35 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:40 Gotowi?
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
03
20.30
Zakończenie!
Podziękowania i wspólne dzielenie się wrażeniami.
04
Lista składników
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników w które prosimy się zaopatrzyć i sprzętów niezbędnych do gotowania.

Dziękujemy :)

Prosimy mieć na uwadze, że przygotowywane przez nas dania zawierają następujące alergeny: mleko, jajka, gluten.

Dla osób z nietolerancją glutenu przygotowaliśmy mąkę bezglutenową.
Składniki sosu Napoletana:
  • cebula 55 g
  • całe pomidory z puszki 500 g
  • sól i cukier do smaku
Składniki na ciasto do pierożków:
  • 120 g Aquafaby
  • mąka semolina 150 g
  • zwykła mąka pszenna 150 g
  • ugotowany i zblendowany szpinak 65

Farsz do pierożków otrzymają już Państwo gotowy, jego skład to:
  • oliwki
  • suszone pomidory
  • bakłażan



Wegańskie Ravioli w sosie pomidorowym

Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
  • wałek
Składniki :
  • mleko kokosowe 350 ml
  • cukier lub ksylitol 40 g
  • agar 3,5 g
  • wanillia
  • owoce sezonowe 150 g
  • cukier puder
Panna Cotta
Sprzęt:
  • mały garnek
  • trzepaczka
  • miska
  • nóż i deska
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Jakub Botta