Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online - specjalna odsłona "Księgowi od kuchni"! Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz wychodzić z domu, nastaw się tylko na fantastyczna zabawę!

Czekamy na Ciebie w środę 9 czerwca o godzinie 17:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?

mBank i OSCBR zapraszają na specjalne wydarzenie: „Księgowi od kuchni"! Zostaw swoje dane osobowe oraz adres i nr telefonu, a pod Twoje drzwi trafi specjalna niespodzianka z produktami spożywczymi. Dostawa będzie realizowana w godzinach nocnych z 07.06.2021 na 08.06.2021, dlatego pamiętaj o przekazaniu wszystkich danych, o które prosimy. Produkty spożywcze wykorzystasz podczas eventu i wyczarujesz z nich pyszne potrawy kuchni włoskiej.

Nie zwlekaj, zapisz się już teraz - ilość miejsc ograniczona!

UWAGA - przesyłając swoje dane osobowe, wyrażasz tym samym zgodę na ich przetwarzanie zgodne z RODO przez organizatorów. Zgoda na przetwarzanie jest dobrowolna, aczkolwiek niezbędna w celu wykonania usługi. Dane zostaną usunięte do 7 dni po realizacji wydarzenia. Więcej informacji i zapisy pod poniższym linkiem.
Zapisz się!
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?

Szczegóły podamy już wkrótce, tymczasem uchylamy rąbek tajemnicy...
17:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
17:05 Czas oficjalnego rozpoczęcia!
Inauguracja z udziałem wyjątkowych gości.
02
17:30 GOŚĆ SPECJALNY
Specjalne show dla naszych gości przeprowadzi nikt inny, a znany Robert Makłowicz. Przeniesie Was w klimat włoski.
03
18:00 Gotujemy!
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu. Nasz szef kuchni Jakub Steuermark zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj gościa specjalnego!
Robert Makłowicz
Kucharz, dziennikarz i osobowość telewizyjna
Robert Makłowicz urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej i historycznej. Nauki pobierał na wydziałach prawa i historii Uniwersytetu Jagiellońskiego, w sposób wysoce niesystematyczny oraz wybiórczy, gdyż żadnego z tych kierunków nie ukończył. Historią pasjonuje się od zawsze, zwłaszcza dziejami Europy Środkowej w dobie panowania Habsburgów, szczególnie zaś dwóch ostatnich władców tejże dynastii – cesarza Franciszka Józefa i cesarza Karola.
Pozostałe zainteresowania nazwać można szeroko rozumianą konsumpcją – od literatury (ulubieni autorzy: Joseph Roth i Andrzej Bobkowski), poprzez muzykę (od punk rocka po Bartóka, ze szczególnym uwzględnieniem pieśni ludu Csángó), po destylaty owocowe (zwłaszcza z gruszek Williams, morwy, pigwy, śliwek, jabłek, moreli oraz mieszane), wina (koniecznie grüner veltliner i pinot noir) oraz kuchnię (przedziwna predylekcja do mamałygi z bryndzą oraz skwarkami z wędzonej słoniny).

Poznajcie zespół CulinaryOn!
Jakub Steuermark
Chef CulinaryOn
Urodzony i wychowany na warszawskim Powiślu, rocznik 1976. Przez wiele lat pracował w reklamie, ale to nigdy nie była jego prawdziwa pasja. Zawsze gotował a pierwsze szlify zdobywał jako dziecko u swojej babci w kuchni. Po rozstaniu z reklamą wyjechał do USA, na Florydę, gdzie założył swoje Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane. Niestety kryzys w USA zmusił go do powrotu do kraju, ale nie na długo.

Wyjechał do Anglii, gdzie objął stanowisko Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Stamtąd trafił do Londynu, gdzie razem z innymi szefami mógł współtworzyć Jamie's Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden. W Anglii pracował ponad dwa lata, gdzie ukończył formalne kucharskie wykształcenie. Jednak deszczowy klimat nigdy nie pasował do jego stylu życia, stąd podjął decyzję o wyjeździe do Hiszpanii. Objął tam stanowisko Szefa Kuchnia w dwóch restauracjach – irlandzkim gastropubie i typowym grillbarze, gdzie kreował swoje menu i zarządzał kuchniami obu restauracji.
Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął pracę w restauracjach w Warszawie. Gotował na Targu Śniadaniowym, stworzył i wzbogacił menu kilku warszawskich restauracji. Następnie trafił do studiów kulinarnych, w których pracuje do dziś prowadząc otwarte szkolenia z kuchni hiszpańskiej, włoskiej, technik kulinarnych, etc.. Przeprowadził ponad 250 różnych warsztatów zarówno po polsku jak i po angielsku.

Przez ponad 4 lata Kuba był doradcą kulinarnym Oerlemans Foods. Zajmował się tworzeniem produktów z jej surowców, prowadził szkolenia produktowe dla sprzedaży w oddziale HoReCa w Polsce, Niemczech, Holandii i Hiszpanii. Rozwijał produkty dla dużej sieci dyskontów spożywczych w Polsce i Holandii. Dzisiaj wspiera inne marki gastronomiczne.

Od prawie pięciu lat jest gospodarzem kuchni w programie „Pytanie na Śniadanie" na TVP2, gdzie gotuje zgodnie ze sobą i ideą Comfort food. Prowadził prawie 300 programów. Ostatnio zrealizował dwa programy kulinarne na antenie TVP: „Zaloguj się w kuchni" i dla dzieci: „Ugotuj nam bajkę", wiosną wchodzi do studia aby realizować nowe odcinki.
Latem tego roku można będzie widzieć Kubę na antenie Dwójki w wakacyjnym projekcie, w którym będzie gotował regionalne potrawy w wielu miejscach w Polsce.



Magdalena Potrykus
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz dania, których składniki dostarczymy pod Twoje drzwi.

Pamiętajcie, że jeśli jesteście na specjalnej diecie (np. wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej itp.), żeby zaznaczyć tę informację w formularzu zgłoszeniowym.
Gnocchi all'Amatriciana


To danie w swoim podstawowym przepisie jest w wersji mięsnej, ale podpowiemy Ci, jak je zmodyfikować, aby spełniało twoje dietetyczne potrzeby.
Panna Cotta
Czyli przepyszny włoski deser!
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.