ING Online Cooking Party !
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w piątek 18 grudnia o godzinie 14:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
14:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
14:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
14:30 Gotowi?
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
03
15.30 Czas na deser!
04
14.50 Czas na Quiz !
Teraz jest czas aby zagrać w "Jaka to melodia?". Przygotujcie swoje telefony. ;)
05
15.50 - 16.00 Zakończenie!
Podziękowania i wspólne dzielenie się wrażeniami.
06
Poznaj prowadzących!
Jakub Botta
Kucharz CulinaryOn
Jakub Botta to kucharz z zamiłowania. W kuchni jest zadziorny, łamie konwencje i uwielbia eksperymentować. Najbliżej mu do kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Swoją wiedzą chętnie dzieli się na warsztatach i pokazach live cooking. Pracował w kultowych warszawskich restauracjach, takich jak Belvedere czy Smaki Warszawy. Był także szefem kuchni w restauracji Quale w Łodzi. Organizator wielu wydarzeń kulinarnych i zwolennik tradycyjnych produktów regionalnych. Jego marzeniem jest opublikowanie książki kulinarnej i otwarcie własnej restauracji. Członek Irish Beef Club, jest ambasadorem irlandzkiej jagnięciny i wołowiny w Polsce. Swoje umiejętności prezentował także w programie TOP CHEF.
Miłośnik sztuki, dobrej muzyki i szybkich samochodów.


Anna Cook
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Lista składników
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników w które Cię zaopatrzymy oraz listę sprzętów niezbędnych do gotowania, które prosimy przygotować sobie przed eventem.

Dziękujemy :)

Prosimy mieć na uwadze, że przygotowywane przez nas dania zawierają następujące alergeny: mleko, jajka, gluten
Składniki sosu Napoletana:
  • cebula 55 g
  • całe pomidory z puszki 500 g
  • sól i cukier do smaku
Składniki na ciasto do pierożków:
  • 2 jajka
  • mąka semolina 150 g
  • zwykła mąka pszenna 150 g
  • ugotowany i zblendowany szpinak 65 g
  • żółtko jaja i odrobina wody do posmarowania ciasta

Farsz do pierożków otrzymają już Państwo gotowy.



Szpinakowe ravioli z ragout i sosem pomidorowym
Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
  • wałek
Składniki :
  • mleko 250 ml
  • cukier 40 g
  • żelatyna 5 g
  • wanillia
  • śmietana min. 30%
  • owoce sezonowe 220 g
  • cukier puder
Panna Cotta
Sprzęt:
  • mały garnek
  • trzepaczka
  • miska
  • nóż i deska
Dodatkowe atrakcje
"Jaka to melodia?"
Zorganizujemy wszystkim dobrze znaną grę towarzyską - "Jaka to melodia".
W trakcie gotowania będziecie odgadywać hasła. Kto pierwszy, ten lepszy!

Czego potrzebujemy?

Prosimy o przygotowanie swojego telefonu komórkowego, podczas warsztatów wyświetlimy na ekranie QR kod, który przekieruje Was do naszej aplikacji. Pomoże ona nam w grze. :)

Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Jakub Botta