Christmas Online Party!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!


Czekamy na Ciebie w środę 9 grudnia o godzinie 17:00
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
17:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
17:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
17:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Tomasz Królikowski
Kucharz CulinaryOn
Z kulinariami związany nieprzerwanie od ponad 20 lat. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął od pracy w jednej z najlepszych włoskich restauracji w Polsce – Villa Toscania w Wielkopolsce, szkoląc się wcześniej pod czujnym okiem włoskich kucharzy w Mediolanie.
Po pięciu latach wyjechał na wyspy brytyjskie, gdzie pracował m.in. w Londyńskim City oraz w West End – Royal Society, Royal College of Surgeons, Mansion House oraz dla British Library – pełniąc funkcję szefa kuchni.
Po powrocie do Polski w 2013 objął stanowisko Chefa w Bistro Słony serwując kuchnię tradycyjną w nowoczesnym, europejskim wydaniu. Na początku 2016 koordynował pracę przy otwarciu nowej rodzinnej restauracji Kuchnia Otwarta w Royal Wilanów.
Anna Cook
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Grzyby prosimy namoczyć w letniej wodzie (tylko tyle, żeby je przykryło w naczyniu) minimum godzinę przed spotkaniem.
Dziękujemy :)

Danie główne
Składniki na ciasto:
  • W jednym opakowaniu połączone składniki: 200 g mąki,
  • 1/4 łyżeczki soli, 35 mln oleju
  • 90 ml ciepłej wody

Składniki na farsz:
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 30 g suszonych borowików
  • 50 g marchwi
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 100 ml oleju lnianego
  • 25 ml oleju rzepakowego
  • sól, pieprz


Pierogi z kapustą i grzybami
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • miska
  • garnek 2-4 l
  • wałek
  • łyżki stołowe
  • ring
Deser
Składniki na struclę:
  • 500-550 g mąki
  • 15 g świeżych drożdży
  • 2/3 szklanki cukru
  • 220 ml mleka
  • 2 jajka
  • 60 g masła
  • 1jajko do posmarowania ciasta
Składniki na masę makową:
  • Nadzienie: 150g mielonego maku, 30 g rodzynkek lub sułtanków, 30 g orzechów włoskich, posiekanych, 1 łyżka miodu gryczanego, 1 aromat migdałowy, 1 łyżeczka mielonego cynamonu, 30g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 60g cukru brązowego
  • 100g siekanej szarej renety (lub innego rodzaju jabłek)
  • 1 łyżka masła, w temperaturze pokojowej
  • 2 białka

Nieziemski makowiec
Sprzęt:
  • garnek 1 - 2 l
  • 2 miski
  • deska do krojenia
  • nóż
  • trzepaczka (rózga)
  • łyżki stołowe
  • łopatka
  • wałek
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.