Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie we wtorek 15 grudnia o godzinie 14:30.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
14:30 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
14:35 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
15:00 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Jakub Botta
Kucharz CulinaryOn
Jakub Botta to kucharz z zamiłowania. W kuchni jest zadziorny, łamie konwencje i uwielbia eksperymentować. Najbliżej mu do kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Swoją wiedzą chętnie dzieli się na warsztatach i pokazach live cooking. Pracował w kultowych warszawskich restauracjach, takich jak Belvedere czy Smaki Warszawy. Był także szefem kuchni w restauracji Quale w Łodzi. Organizator wielu wydarzeń kulinarnych i zwolennik tradycyjnych produktów regionalnych. Jego marzeniem jest opublikowanie książki kulinarnej i otwarcie własnej restauracji. Członek Irish Beef Club, jest ambasadorem irlandzkiej jagnięciny i wołowiny w Polsce. Swoje umiejętności prezentował także w programie TOP CHEF.
Miłośnik sztuki, dobrej muzyki i szybkich samochodów.


Anna Cook
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Lista składników
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników w które prosimy się zaopatrzyć i sprzętów niezbędnych do gotowania.
Ziemniaki ugotuj co najmniej 2 godziny przed startem, tak by zdążyły wystygnąć.
Dziękujemy :)

Składnik na gnocchi:

1 jajko
3/4 szklanki mąki pszennej
500 g ugotowanych, tłuczonych ziemniaków (ziemniaki muszą być ugotowane i wystudzone, przed spotkaniem online)

Składniki na danie:

panchetta (lub boczek wędzony) 70 g lub w wersji wegetariańskiej

40 g oliwek Kalamata
40 g suszonych pomidorów

2 łyżki oliwy z oliwek
1 mały kieliszek koniaku/rumu/ whisky (opcjonalnie)
mały pęczek świeżej pietruszki
parmezan 40 g lub innego twardego sera (Grana Padano, Pecorino Romano itp.)
1 puszka (400 g) pomidorów pelati krojonych
½ łyżeczki soli morskiej
½ łyżeczki mielonego pieprz


Gnocchi all'Amatriciana

Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
Składniki :

1 duże lub 2 małe jajka
2 łyżki cukru
175 g serka Mascarpone
2 filiżanki espresso (lub innej kawy: 100 ml)
50 g biszkoptów (najlepiej podłużnych, Savoiardi/Ladyfingers)
1 łyżka likieru Amaretto lub Baileys (opcjonalnie)
kakao do posypania
Tiramisu
Sprzęt:
  • 3 miski
  • trzepaczka
  • szklane naczynie lub miska na Tiramisu
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.