Warsztaty kulinarne online
Data Wizards!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, przygotuj wszystkie produkty - listę składników znajdziesz poniżej. Teraz wystarczy nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie we wtorek 2 czerwca o godzinie 18:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestnicy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji, jak to zrobić, znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, ułatwi nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
18:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
18:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
18:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz.
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Mateusz Łuczaj
Kucharz CulinaryOn
Mateusz ukończył kompletną edukację w zakresie kuchni francuskiej w Le Cordon Bleu - jednej z najlepszych szkół kulinarnych na świecie, gdzie zdobył kompleksową wiedzę o technikach kuchni francuskiej i standardach restauracji haute cuisine. Pracował na stanowisku garnishes & plating w Barcelonie w Restauracji Arola, sygnowanej przez szefa Sergi Arola, nagrodzonego dwoma gwiazdkami Michelin. Zdobywał doświadczenie także w Azji w Wild Flour Bakery + Cafe, która jest popularną siecią restauracji oferującą jedzenie kategorii premium w najlepszych lokalizacjach w Manili. Mateusz był również uczestnikiem popularnego show MasterChef, występował okazjonalnie w telewizjach TVN i TVN Style. Bardzo dużo czasu spędza podróżując, poszukując nowych kultur kulinarnych i terroir na całym świecie.
Co to jest terroir? - nie wahajcie się zadać mu tego pytania podczas spotkania!

Katarzyna Obroślak
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które są potrzebne do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Dziękujemy :)

Składniki na purée ziemniaczane
  • 180 g obranych i pokrojonych ziemniaków
  • 15 ml pełnotłustego mleka
  • 7,5 ml śmietany 30-36%
  • 20 g masła
  • sól, pieprz
Składniki na sos z czerwonego wina
  • 100 ml czerwonego wina (wytrawnego)
  • 1 duża czerwona cebula
  • 50 g masła
  • 1 gałązka rozmarynu
  • sól, pieprz
  • cukier
Składniki na danie
  • polędwica wołowa 375 g
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • mała łyżka masła
  • sól
  • oliwa z oliwek


Stek wołowy w sosie z czerwonego wina (2 porcje)
Na purée ziemniaczanym

Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • mały garnek (1-2 l)
  • patelnia (gruba do steków)
  • tongi - szczypce kuchenne
  • łyżki kuchenne
  • tłuczek do ziemniaków/ widelec
  • praska do purée lub tłuczek do ziemniaków
Składniki :
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 175 g serka Mascarpone
  • 2 filiżanki espresso (lub innej kawy: 100 ml)
  • 50 g biszkoptów (najlepiej podłużnych, Savoiardi/Ladyfingers)
  • 1 łyżka likieru Amaretto lub Baileys (opcjonalnie)
  • kakao do posypania
Klasyczne Tiramisu (2 porcje)
Lekkie jak chmurka
Sprzęt:
  • 3 miski
  • trzepaczka
  • szklane naczynie lub miska na Tiramisu
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Mateusz Łuczaj