Online Cooking Party ComCert
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w piątek 4 grudnia o godzinie 14:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Kurier dostarczy paczki z produktami pod Wasze drzwi,
pomiędzy 1 w nocy a 6 rano w piątek 4 grudnia.
Prosimy o włożenie produktów spożywczych do lodówki.
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
14:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
14:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
14:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Mateusz Łuczaj zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Lista składników
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników w które prosimy się zaopatrzyć i sprzętów niezbędnych do gotowania.

Dziękujemy :)

Składnik na danie:
  • 400 g piersi z kaczki
  • 60 g masła
  • 40 ml demi glace
  • 1 cebula
  • 100 g czerwonej kapusty
  • zioła
  • 1 jabłko
  • 10 g cukier



Pieczona pierś z kaczki z jabłkami, duszoną kapustą i czerwonym winem

Sprzęt:
  • nóż i deska do krojenia
  • patelnia o średnicy 20-26cm
Składniki :
  • 200 g twarógu
  • 200 ml śmietanka 36%
  • 60 g biała czekolada
  • 60 g herbatników
  • 2 łyżki pasty waniliowej
  • 60 g wiśnie
  • 60 ml likier wiśniowy
  • 30 g masło
  • 10 g cukier
Sernik z wiśniówką
Sprzęt:
  • miska
  • trzepaczka
  • ring
  • piekarnik
  • rondel
Tapas jako pyszna przekąska podczas gotowania:

  • 50 g szynki prosciutto de parma/jamon serano
  • 60 g sera pecorino romano
  • 100 g oliwek kalamata
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 30 g paluszków chlebowych grissini
    Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
    Jakub Botta