Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie we wtorek 9 lutego o godzinie 17:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
17:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
17:05 Czas na Quiz!
Mamy przygotowany dla Was zestaw pytań. Przygotujcie się. ;)
02
17:45 Wstęp do warsztatów
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
03
Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
04
18.00 Gotujemy!

Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Jakub Botta i zabierze Was w kulinarną podróż.
05
Poznaj prowadzących!
Jakub Botta
Kucharz CulinaryOn
Jakub Botta to kucharz z zamiłowania. W kuchni jest zadziorny, łamie konwencje i uwielbia eksperymentować. Najbliżej mu do kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Swoją wiedzą chętnie dzieli się na warsztatach i pokazach live cooking. Pracował w kultowych warszawskich restauracjach, takich jak Belvedere czy Smaki Warszawy. Był także szefem kuchni w restauracji Quale w Łodzi. Organizator wielu wydarzeń kulinarnych i zwolennik tradycyjnych produktów regionalnych. Jego marzeniem jest opublikowanie książki kulinarnej i otwarcie własnej restauracji. Członek Irish Beef Club, jest ambasadorem irlandzkiej jagnięciny i wołowiny w Polsce. Swoje umiejętności prezentował także w programie TOP CHEF.
Miłośnik sztuki, dobrej muzyki i szybkich samochodów.


Magdalena Potrykus
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Lista składników
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników oraz listę sprzętów niezbędnych do gotowania, w które prosimy się zaopatrzyć przed eventem.

Dziękujemy :)
Składniki sosu Napoletana:
  • cebula 55 g
  • całe pomidory z puszki 500 g
  • sól i cukier do smaku
Składniki na ciasto do pierożków:
  • 2 jajka
  • mąka semolina 150 g
  • zwykła mąka pszenna 150 g
  • ugotowany i zblendowany szpinak 65 g
  • żółtko jaja i odrobina wody do posmarowania ciasta

Składniki na farsz:
W wersji wegetariańskiej:
  • suszone pomidory 50 g
  • oliwki 50 g
  • kapary 10 g
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 2 szt
  • soczewica czarna 50 g
  • sól
  • pieprz

W wersji mięsnej:
  • mielone mięso wołowe 450 g
  • posiekana drobno cebula 70 g
  • drobno pokrojona marchewka 70 g
  • posiekany seler 2 szczypty
  • 1 pokrojony w kostkę ziemniak
  • jedna gałązka szałwii
  • starty parmezan 60 g
  • sól, pieprz i oliwa do smaku
Szpinakowe ravioli z ragout i sosem pomidorowym
Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
  • wałek
Składniki :
  • 3 jajka
  • ciemne piwo 200 ml
  • mąka pszenna 125 g
  • cukier 200 g
  • kakao 40 g
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • maliny 200 g
  • niesolone masło 180 g
  • ciemna czekolada 200 g
Brownie z ciemnym piwem i malinami
Sprzęt:
  • miska
  • trzepaczka
  • forma do pieczenia
  • piekarnik
Dodatkowe atrakcje
Quiz
Zorganizujemy wszystkim dobrze znaną grę towarzyską - quiz.
Przygotujcie się - będziecie odpowiadać na pytania. Kto pierwszy, ten lepszy!

Czego potrzebujemy?
Tylko Waszej energii i zaangażowania :)

Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Jakub Botta