Thai it Up - Pad Thai
Witamy Was na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, dostarczymy nasze produkty pod Wasze drzwi w czwartek między godziną 01:00 a 8:00
Nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w czwartek 15 kwietnia o godzinie 15:30.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
Wygenerujemy dla Was link do wydarzenia, który będzie aktywny 10 minut przed startem. Nie musicie instalować aplikacji Zoom, wystarczy skorzystać z przeglądarki internetowej. :)

Do zobaczenia!
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
15:30 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
15:35 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
15:45 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni Jakub Botta zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzącego!
Jakub Botta
Kucharz CulinaryOn
Jakub Botta to kucharz z zamiłowania. W kuchni jest zadziorny, łamie konwencje i uwielbia eksperymentować. Najbliżej mu do kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Swoją wiedzą chętnie dzieli się na warsztatach i pokazach live cooking. Pracował w kultowych warszawskich restauracjach, takich jak Belvedere czy Smaki Warszawy. Był także szefem kuchni w restauracji Quale w Łodzi. Organizator wielu wydarzeń kulinarnych i zwolennik tradycyjnych produktów regionalnych. Jego marzeniem jest opublikowanie książki kulinarnej i otwarcie własnej restauracji. Członek Irish Beef Club, jest ambasadorem irlandzkiej jagnięciny i wołowiny w Polsce. Swoje umiejętności prezentował także w programie TOP CHEF.
Miłośnik sztuki, dobrej muzyki i szybkich samochodów.

Co przygotujemy?
Przygotujemy pysznego Pad Thaia dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia.

RANO PO ODPAKOWANIU PACZKI PROSIMY NAMOCZYĆ MAKARON W ZIMNEJ WODZIE i zostawić go w niej do warsztatów.
Dziękujemy :)

Danie główne (opcja vege i mięsna)
Składniki na sos
  • sos Tonkatsu 250 ml
  • sok z limonki do smaku
  • cukier palmowy do smaku
Składniki na danie
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • tofu 180 gramów (kostka)
  • grzyby Shimney 100 g
  • 2 jajka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • kiełki fasoli mung 100 g
  • groszek cukrowy 80 g
  • suchy makaron ryżowy 200 g
  • orzeszki ziemne 50 g
  • płatki chilli 1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia (prosimy przygotować po stronie uczestników)


Pad Thai Vege (2 porcje)
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • łopatka
  • patelnia
  • garnki: mały 1-2 l
  • tongi - szczypce kuchenne
  • łyżki stołowe
Prosimy o przygotowanie oleju do smażecznia - 80 ml
Składniki na sos:
  • sos Tonkatsu 250 ml
  • sok z limonki do smaku
  • cukier palmowy do smaku

Składniki na danie
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • pierś z kurczaka 120 g
  • tofu 90 gramów
  • grzyby Shimney 100 g
  • 2 jajka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • kiełki fasoli mung 100 g
  • groszek cukrowy 80 g
  • suchy makaron ryżowy 200 g
  • orzeszki ziemne 50 g
  • płatki chilli 1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia (prosimy przygotować po stronie uczestników)

Pad Thai z kurczakiem (2 porcje)
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • łopatka
  • patelnia
  • garnki: mały 1-2 l
  • tongi - szczypce kuchenne
  • łyżki stołowe
Prosimy o przygotowanie oleju do smażecznia - 80 ml
Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
Jakub Botta