Christmas Online Party!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!


Czekamy na Ciebie we wtorek 22 grudnia o godzinie 13:00
Więcej informacji poniżej!
Days
Hours
Minutes
Seconds
Jak dołączyć do spotkania?
2 godziny przed wydarzeniem wszyscy uczestniczy otrzymają na maila link, który pozwoli dołączyć do spotkania, będzie on aktywny 10 minut przed startem. Wcześniej prosimy o zainstalowanie aplikacji Zoom na telefonie lub komputerze, w zależności od tego z czego będziesz korzystał podczas spotkania. Link do instrukcji jak to zrobić znajdziesz poniżej. Cenne dla nas wszystkich będzie również ustawienie swojego imienia w aplikacji, aby ułatwiło nam to komunikację - dowiedz się jak to zrobić -->
https://fikiri.net/jak-zmienic-swoje-imie-w-zoom/


Do zobaczenia!
Jak zainstalować Zoom?
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
13:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
13:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
13:30 Gotowi?
Gotujemy!
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz? Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
03
15.00 Czas na dekorowanie pierniczków
Teraz będziemy mogli zabawić się kreatywnie.
04
15.30 -15.40 Zakończenie!
Czas na kilka słów podziękowania i podsumowanie naszych warsztatów.
05
Poznaj prowadzących!
Jakub Botta
Kucharz CulinaryOn
Jakub Botta to kucharz z zamiłowania. W kuchni jest zadziorny, łamie konwencje i uwielbia eksperymentować. Najbliżej mu do kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Swoją wiedzą chętnie dzieli się na warsztatach i pokazach live cooking. Pracował w kultowych warszawskich restauracjach, takich jak Belvedere czy Smaki Warszawy. Był także szefem kuchni w restauracji Quale w Łodzi. Organizator wielu wydarzeń kulinarnych i zwolennik tradycyjnych produktów regionalnych. Jego marzeniem jest opublikowanie książki kulinarnej i otwarcie własnej restauracji. Członek Irish Beef Club, jest ambasadorem irlandzkiej jagnięciny i wołowiny w Polsce. Swoje umiejętności prezentował także w programie TOP CHEF.
Miłośnik sztuki, dobrej muzyki i szybkich samochodów.


Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Grzyby prosimy namoczyć w letniej wodzie minimum godzinę przed spotkaniem. Wystarczy zalać grzyby 250 ml wody.
Dziękujemy :)

*dla osób z nietolerancjami pokarmowymi przygotowaliśmy odpowiednie zamienniki produktów w postaci: mąki bezglutenowej, miodu, mleka kokosowego i aquafaby zamiast jajek :)
Danie główne
Składniki na ciasto:
1 pojemnik: 200 g mąki, 1/4 łyżeczki soli, 35 ml olej
90 ml ciepłej wody

Składniki na farsz:
1 łyżka masła
40 g grzybów suszonych
1 cebula

Składniki na barszcz:
220 ml zakwasu z buraków
500-600 ml wywaru warzywnego
1 łyżeczka przypraw
400 g buraków
40 ml octu jabłkowego
1 jabłko


Barszcz z uszkami grzybowymi
Sprzęt:
  • nóż szefa uniwersalny (ostry)
  • deska do krojenia
  • miska
  • garnek 2-4 l
  • wałek
  • łyżki stołowe
  • ring, lub kubek do wycinania kształtów na uszka
Deser
Składniki na ciasto:
  • 200 g mąki zmieszane z 1 łyżeczka przypraw i 2 łyżeczkami sody
  • 200 ml mleka złączone z 60 g miodu oraz 100 g cukru
  • 1 jajko

Składniki na bitą śmietanę:
  • 200 ml śmietany zmieszane z 10 g pasty waniliowej

    Świąteczny piernik z waniliową śmietanką
    Sprzęt:

    • deska do krojenia i nóż
    • blender
    • trzepaczka (rózga)
    • łyżki stołowe
    • łopatka
    • piekarnik
    • miska
    Dekorowanie pierniczków

    Dekorowanie pierniczków to świetna świąteczna animacja, przygotujemy dla Was zestawy ręcznie wypiekanych, domowych pierniczków oraz lukier do dekoracji. Jedyne co nas ogranicza, to nasz wyobraźnia.

    Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
    Jakub Botta