Warsztaty kulinarne online!
Witamy wszystkich Państwa na niepowtarzalnych warsztatach kulinarnych CulinaryOn w wersji online. Odległość nie stanowi dla nas żadnych ograniczeń, nie musisz nic robić tylko nastawić się na fantastyczną zabawę!

Czekamy na Ciebie w poniedziałek 21 grudnia o godzinie 12:00.
Days
Hours
Minutes
Seconds
Link do spotkania.
Będzie aktywny 10 minut przed startem.
Kliknij tutaj
Wspólne gotowanie z naszymi doświadczonymi Szefami Kuchni
Jak to wszystko będzie wyglądało?
12:00 Zaczynamy
Przygotuj się! Dobry humor to podstawa.
01
12:05 Wstęp
Teraz omówimy zasady bezpieczeństwa, pomożemy przygotować pracę w kuchni tak, aby była komfortowa oraz opowiemy wszystko o menu.
02
12:30 Gotowi?
Sprawdź czy masz wszystko czego potrzebujesz?
03
Gotujemy!
Możemy zaczynać, teraz nasz szef kuchni zabierze Was w kulinarną podróż.
04
Poznaj prowadzących!
Jakub Botta
Kucharz CulinaryOn
Jakub Botta to kucharz z zamiłowania. W kuchni jest zadziorny, łamie konwencje i uwielbia eksperymentować. Najbliżej mu do kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Swoją wiedzą chętnie dzieli się na warsztatach i pokazach live cooking. Pracował w kultowych warszawskich restauracjach, takich jak Belvedere czy Smaki Warszawy. Był także szefem kuchni w restauracji Quale w Łodzi. Organizator wielu wydarzeń kulinarnych i zwolennik tradycyjnych produktów regionalnych. Jego marzeniem jest opublikowanie książki kulinarnej i otwarcie własnej restauracji. Członek Irish Beef Club, jest ambasadorem irlandzkiej jagnięciny i wołowiny w Polsce. Swoje umiejętności prezentował także w programie TOP CHEF.
Miłośnik sztuki, dobrej muzyki i szybkich samochodów.


Anna Cook
Event Manager
Poprowadzi Was przez kulinarną zabawę z uśmiechem (absolutnie unikatowym).
Co przygotujemy?
Przygotujemy dwa pyszne dania dla dwóch osób!
Poniżej znajdziesz listę składników, które dostarczymy pod Twoje drzwi i sprzętów niezbędnych do gotowania, o których przygotowanie poprosimy Cię przed startem wydarzenia. Ziemniaki prosimy ugotuj conajmniej 2 godziny przed startem, tak by zdążyły wystygnąć. Dziękujemy :)

Składniki na gnocchi:
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 500g ugotowanych, tłuczonych ziemniaków (ziemniaki muszą być ugotowane i wystudzone, przed spotkaniem online)
Składniki na sos:


  • 40 g oliwek Kalamata
  • 50 g pomidorów koktajlowych
  • lub 70 g Guanciale w wersji mięsnej

  • 1 mały kieliszek koniaku/rumu/ whisky (opcjonalnie)
  • mały pęczek świeżej pietruszki
  • 40 g Parmezanu, lub innego twardego sera (Grana Padano, Pecorino Romano itp.)
  • 1 puszka (400 g) pomidorów pelati krojonych
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu


Gnocchi all'Amatriciana

Sprzęt:
  • garnek do gotowania gnocchi, 2-4L
  • patelnia o średnicy 20-26cm
  • tarka
  • nóż i deska
Składniki :
  • gorzka czekolada 60 g
  • masło 60 g
  • mąka pszenna 15 g
  • cukier 30 g
  • 1 jajko
  • masło do wysmarowania foremek
  • mąka do obsypania foremek (można też użyć kakao)
  • śmietanka 30% z wanilią
Lava Cake
Sprzęt:
  • 2 kokilki
  • robot kuchenny albo:
  • duża miska (ok.4l)
  • mała miska do kąpieli wodnej/parowej
  • szpatuła kuchenna
  • rózga kuchenna
  • piekarnik
Tapas jako pyszna przekąska podczas gotowania:

  • szynka prosciutto de parma/jamon serano
  • ser pecorino romano
  • oliwki kalamata
  • pomidorki koktajlowe
  • paluszki chlebowe grissini
    Sekretnym składnikiem wszystkich dań jest dobre nastawienie - nie zapomnij zabrać go ze sobą. Do zobaczenia.
    Mateusz Łuczaj